torstai 23. elokuuta 2012

Ihanaa olla kotona!!

Yö sujui naapurin kuorsaavaa rouvaa kuunnellessa eli unet jäi vähiin. Edelleenkään en ole juurikaan kipeä, yhdellä Panadolilla on tämä päivä sujunut. Lääkäri kävi heti aamulla juttelemassa ja kertoi leikkauksen kulusta. Oli mennyt ihan hyvin ja kovasti tyytyväinen oli lopputulokseen hänkin. Imusolmukkeista oli löytynyt jotain mikroskooppisen pientä etäpesäkettä ja sen takia pelasivat varman päälle ja poistivat kainalon imusolmukkeet. Sekin oli kuulemma odotettavissa oleva juttu eli ei mikään yllätys. Jatkosta ei lääkäri osannut vielä sanoa mitään, sen määrää patologin lausunto kasvaimesta. Toivottavasti tämä leikkaus nyt riittää, ettei tarvitse koko rintaa poistaa uudella leikkauksella. Nyt ei ainakaan olisi mitään hinkua käydä tätä kaikkea uudestaan läpi...

Dreeniputken poisto kyljestä oli vähän ikävän kipeä kokemus. Onneksi kiva hoitaja teki sen vauhdilla, eikä kiduttanut minua yhtään enempää kuin oli pakko. Hyvä kuitenkin, että sain pussin pois, eikä tarvinnut sen kanssa kotiin lähteä. Lääkäri sanoikin tehneensä verettömän leikkauksen, kun poisti imusolmukkeet, mitä se sitten tarkoittaakin.... Sen ansiosta ilmeisesti tuota kudosnestettäkään ei tihkunut kovin paljoa.

Fysioterapeutti kävi antamassa jumppaohjeet ja muistuttamassa, ettei saa sohvaperunaksi jäädä, vaan normaaleihin touhuihin vaan heti mukaan. Syöpähoitaja kävi ihmettelemässä, miten hyvin pärjäilen ja sitä vähän ihmettelen itsekin. Mitenkähän pitkään tämä jatkuu??? Olo on ihan levollinen ja rauhallinen, enkä osaa oikein murehtia mitään. Tulee mitä on tullakseen, mitäpä minä sille voin. Moni ihminen on siis minusta huolehtinut tänään ja se tuntuu tosi hyvältä. Itse ei tarvitse muuta kuin mennä mukana.

Puolen päivän jälkeen sain kaikki tarvittavat lippu lappuset ja pääsin taksilla kotiin ja voi että on ihanaa olla kotona!!! Sairaalassa, sairaalan vaatteissa ja sängyssä maatessa sitä tuntee itsensä sairaammaksi kuin mitä onkaan. Minäkin paranin ihan hetkessä, kun sain omat vaatteet päälle! Nyt huilailemaan, ihan en vielä ole entisen veroisessa iskussa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti