torstai 26. helmikuuta 2015

Byrokratian rattaissa osa 2

Nyt se sitten vihdoin ja viimein tapahtui. Se, mitä olen odottanut jo kaksi pitkää kuukautta. Viime viikolla se jo kertaalleen peruttiin, mutta "pienen" ärisemisen jälkeen sain uuden, päivystyssellaisen. Kela on ilmoittanut, ettei hyväksy osasairauspäivärahahakemustani ilman sitä eli vaihtoehtoja ei ole. Joko arvaatte, mistä on kysymys? No tietenkin työterveyslääkärin vastaanotosta! Edelleenkin hämmästelin, että työterveydessä on kuulemma niin paljon ruuhkaa, ettei aikaa saa kuin kuukauden päähän. Tälläkään reissulla en nähnyt ketään muuta potilasta koko isossa aulassa. Mitä ihmettä henkilökunta oikein tekee?

No, joka tapauksessa tällä kertaa kohtelu oli oikein asiallista ja jopa miellyttävää. Kokenut lääkäri kyseli tarkasti vaivoistani ja lupasi laittaa lausunnon postiin heti loppuviikosta. Siinä vaiheessa hermostuin taas ja selitin, että tarvitsen lausunnon nyt heti, ennemmin ei Kela tee päätöstä. Onneksi sain tällä kertaa ymmärtävää kohtelua ja lupauksen, että lausunto on valmiina ajanvarauksessa seuraavana päivänä ja uskokaa tai älkää, se myös oli silloin valmiina!! Kiikutin sen ihan omin pikkukätösin Kelan tiskille ja katsoin vierestä, kun virkailija leimasi sen saapuneeksi. Nyt ei enää mikään voi mennä pieleen, eihän?? Osasairauspäivärahakausi alkaa siis maanantaina eli vähän viime tippaan tämä jäi, vaikka asian valmistelu alkoi heti joulun jälkeen. Tälläista tämä on, suomalaista byrokratiaa parhaimmillaan tai pahimmillaan :)

Nyt unohdan taas paperisodan ja keskityn lomailemaan. Tällä hetkellä istun junassa matkalla Helsinkiin, illalla siirryn Turkuun, missä olisi edessä vanhemman tyttären muutto ihanaan yksiöön. Ylioppilaskylä saa nyt jäädä taakse ja Tavasti odottaa. Olen niin iloinen hänen puolestaan!

Nuoremman tyttären kanssa käytiin eilen kivassa aamupalapaikassa, Kansantarinassa. Siellä saa hotelliaamupalan ilman hotellia eikä maksa paljoa! Taidan ottaa tavaksi käydä täällä kerran viikossa, sen verran mukava avaus päivälle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti