sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Säteilyä ja töitä

Nyt on sitten sädehoidotkin hyvällä mallilla. Jo kaksi viikkoa on säteilty eikä ainakaan vielä ole mitään iho-oireita tullut. Toivottavasti jatkuu näin hyvin loppuun saakka! Hoidot täällä Jyväskylässä sujuvat tosi hienosti. Pääsen sisään yleensä jopa vähän etuajassa, myöhästymisiä ei ole ollut, eikä parkkisakkoja siis ole tullut :). Varsinainen sädetys kestää vain pari minuuttia, enemmän aikaa kuluu riisumiseen ja pukemiseen ja lampun alle asetteluun. Kaiken kaikkiaan ihan mutkaton operaatio. Siihen kun vielä lisää tosi kivat hoitajat, niin ei todellakaan ole mitään valittamista.

Sitä olen miettinyt, että minullehan tämä sädehoitojakso ei aiheuta mitään ongelmia, eikä siihen kulu tosiaankaan aikaa varttituntia enempää päivässä, kun asun tässä 10 km päässä sädesairaalasta. Toisin on niillä, joilla matka on pidempi. Tuntuu varmaankin aika turhauttavalta tulla joka päivä reilun sadan kilometrin päästä parin minuutin hoitoa varten. Puhumattakaan siitä, miten paljon aikaa kuluu ihan vaan autossa istumiseen. Ei silloin voisi ajatellakaan töihin paluuta, ei yksinkertaisesti ehtisi töihin. Minulla töihin paluu on edessä ensi torstaina ja sädehoidot jatkuu siinä samalla vielä pari viikkoa. Sain hoidot sovittua iltapäiviksi niin, että voin kotimatkalla pyörähtää sairaalan kautta. Matka pitenee ehkä pari kilometriä eli ei rasita minua mitenkään erityisesti.

En oikein tiedä, miten voisin kuvata tätä tunnetta, mikä minulla töihin paluusta on... Olen niin iloinen ja onnellinen, että pääsen taas töihin!!! Kuulostaa varmaan ihan hölmöltä, mutta niin se vaan on. Olen odottanut tätä niin kauan ja jo pari viikkoa olen pikkuhiljaa tehnyt täällä kotona työjuttuja ja käynyt työpaikallakin. Tunnen itseni niin paljon terveemmäksi, kun pääsen taas normaalielämään mukaan. Voin käyttää aikani järkeviin ja mielekkäisiin työhommiin sen sijaan, että miettisin jokaista kolotustani täällä kotona - yksin. Ei yhtään haittaa, vaikka joudun heräämään aamulla aikaisin tai välillä tuomaan töitä kotiin. Ihan sama, kunhan vaan saan elää tervettä tavallista elämää!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti