tiistai 1. elokuuta 2017

1% epävarmuutta

Lääkäri soitteli tänään neulanäytteen tuloksista. Tai siis ei neulanäytteen tulokset olleet vielä valmiit, tarjolla on vain radiologin mielipide asiaan. Hänen mielestään kyseessä on arpikudosjuoste yhdistettynä rasvanegroosiin. Oma syöpälääkärini oli samaa mieltä ja kehotti minua nyt vaan uskomaan, että ei siellä syöpää ole. Kun kysyin, että onko tämä nyt 90% varmaa, että olen terve, hän totesi, että ei vaan 99%. Mutta se yksi prosentti riittää siihen, että en vieläkään pompi täällä kattoon ja ala suunnitella isommasti tulevaa. Se yksi prosentti on kuitenkin yksi prosentti, enkä minä usko ennen kuin minulle 100%:n varmuudella patologi kertoo, että näytteessä ei ole syöpäsoluja. Tällainen pessimisti minusta on tämän sairastamisen myötä tullut, ei voi mitään.

Siispä odotan sitten taas kaksi viikkoa, että viralliset tulokset patologilta tulee ja lääkäri soittaa uudestaan. Edelleenkin jännitän ja murehdin, mutta ehkä en sentään ihan niin paljon kuin vielä aamulla. Onneksi koulu alkaa ensi viikolla ja töitä riittää vaikka kuinka paljon viemään ajatukset pois ikävistä asioista. Outo juttu, ihan oikeasti on kiva mennä töihin. :)

2 kommenttia:

  1. Täälläkin jo odotetaan innokkaana uuden lukuvuoden alkua ja myös sitä 1%selviämistä! Onko sinun käsiotteet helpottaneet, pystytkö niiden puolesta työskentelemään?
    T. Kollega Oulusta

    VastaaPoista
  2. Juu sähköoireet on kesällä pysynyt hallinnassa, mutta vähän jännittää tämä syksy ja jatkuva puuhastelu Wilman kanssa. Toivotaan parasta siihenkin!

    Mukavaa koulunalkua sinne Oulun suuntaan!

    VastaaPoista